sluiten

Duurzaam

Op zoek naar een specifiek kenmerk van een woning?

Nu nóg duurzamer!

Natuurlijk wilt u dat uw nieuwe thuis een behaaglijke plek is. Van alle gemakken voorzien! Maar natuurlijk wel met een zo laag mogelijk energieverbruik. Vanzelfsprekend toch? Bij Livingstone kon u altijd al van ons verwachten dat alle nodige aandacht daaraan besteed wordt. We werken met duurzame materialen, zorgen voor hoge isolatiewaarden,  en passen slimme systemen toe die optimaal met uw energie omgaan. Eventuele hogere duurzaamheidswensen kunnen altijd ingepast worden in het ontwerp. Wij gaan hierin nog een stap verder, waardoor de EPC (energie-prestatie-coëfficient) van uw woning verder verlaagd wordt van 0,6 naar 0,4! Dit betekent voor u een nóg lager energieverbruik! We gaan onze isolatiewaarden nog verder verhogen en met gebruikmaking van aanvullende systemen die hun kwaliteit ruimschoots bewezen hebben voldoen we ruim aan de nieuwe norm!

Duurzaam bouwen is bouwen met aandacht voor mens, natuur en economie. Het uiteindelijke doel is dat er bij de bouw en het gebruik van uw woning hoofdzakelijk duurzame energie en bouwmaterialen worden toegepast.

Daarnaast houdt Livingstone voor, tijdens én na de bouw rekening met:

– Energieverbruik.
– Waterverbruik.
– Gezondheid.
– Bewonersgemak.
– Gebruiks- en onderhoudskosten.
– Waardevastheid van uw woning.

Afhankelijk van uw specifieke wensen, eisen en budget kunnen wij uiteenlopende duurzame oplossingen in uw woning aanbrengen. Veel voorkomende toepassingen zijn:

Energiezuinige installaties
Uw Livingstone-villa wordt standaard voorzien van de Itho-Daalderop HP Base Cube. Deze cv-ketel van Itho Daalderop is de zuinigste comfortketel van Nederland! Vanzelfsprekend verbruikt deze cv-ketel bijzonder weinig energie en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Klik hier voor meer informatie.

Sedum daken
Sedum daken (ook wel ‘groene daken’ geheten) bieden u vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en woongenot. Over het algemeen zijn de aanschafkosten van een groen dak hoger. Echter, sedum gaat langer mee dan een traditioneel dak (25-40 jaar). Bijkomend voordeel is dat een groen dak ook nog eens gerecycled kan worden.

Zonnepanelen
Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. Zonlicht is onuitputtelijk. De elektriciteitsproductie met zonnepanelen veroorzaakt verder geen uitstoot van broeikasgassen.
Bovendien zijn zonnepanelen geruisloos, veilig en vergen weinig onderhoud. De terugverdientijd van uw investering is veel korter dan de levensduur van dit product. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 tot 30 jaar mee.

Warmtepomp-installatie
Een warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht, aan het water of aan de aarde en geeft deze door aan het verwarmingssysteem. De warmtepompinstallatie onttrekt voor minstens 3/4 haar energie uit de natuur. Het overige deel is elektrische energie. Elke euro aan verbruikte elektriciteit, levert u dus ongeveer 4 euro aan warmte op.Het maximale rendement van een goedwerkende HR-ketel bedraagt maximaal 93%. Een professionele warmtepompinstallatie behaalt eenvoudig een rendement van 400%!

werkingsprincipe-warmtepomp
Afb. 2 De werking van een warmtepomp

Hoogwaardige isolatie
Het is prettiger wonen in een huis dat goed is geïsoleerd. In de winter blijft het lekker warm en in de zomer is het langer koel. Door uw woning hoogwaardig te isoleren, kunt u geld besparen. Een solide vloer-, gevel- of dakisolatie voorkomt warmteverlies.
Materialen die gebruikt worden om uw nieuwe woning te isoleren verschillen sterk in kwaliteit. Livingstone werkt uitsluitend met hoogwaardige isolatieproducten!

Hoogrendementsglas of triple glas
Heeft uw droomwoning veel glas en glazen puien? Dan kunt u bij Livingstone kiezen uit hoogrendementsglas of drievoudig glas (triple glas).

Hoogrendementsglas isoleert vijfmaal beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas.

Voorbeeld: Bij een buitentemperatuur van 0°C en een binnentemperatuur van 20°C,
krijgt men aan de binnenzijde:

– een temperatuur van 5,6°C bij enkel glas
– een temperatuur van 17,3°C bij hoogrendementsglas
– een temperatuur van 18,5°C bij drievoudig glas

isolatie
Afb.3 Isolatiewaarden

Duurzame bouwmaterialen
Kwaliteit en betrouwbaarheid staat bij Livingstone altijd voorop! Daarom werken wij uitsluitend met de beste marktpartijen samen. Onze hoge kwaliteitsnormen gelden dus ook voor onze bouwpartners en toeleveranciers. Zodoende kunnen wij u garanderen dat uw villa meerdere generaties meegaat.

Villa Lienden

Villa Lienden is een typische jaren ’30 villa met rode steen en grote dakoverstekken. Deze royale villa biedt veel wooncomfort en is geheel naar eigen…

Villa Lely

Deze villa is vernoemd naar waterbouwkundige Cornelis Lely (1854-1929). Net als de Zuiderzeewerken heeft villa Lely een zeer robuust karakter. Echter, wanneer u via de hal…

Villa Coninck

Exclusief woongenot staat voorop bij deze fraai gestileerde villa. De rijke bouwmaterialen en het ambachtelijk metselwerk geven villa Coninck haar gedistingeerde uitstraling. De mix van modern design, karakteristieke…